Ελληνικό Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας - Συσκευασία με 10 Φακελάκια (Hippophaes Tea Bags)

Τα αποξηραμένα φύλλα από ιπποφαές με Λουίζα σε εμβαπτιζόμενα σακουλάκια τσαγιού περιέχει υψηλή διατροφική αξία καθώς είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά (ω3 – ω6), εδώδιμες ίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες.

Τα φύλλα λουίζας συλλέγονται και αυτά από τα μέλη του Συνεταιρισμού μας και αποξηραίνονται με φυσικές μεθόδους. Η Λουίζα χρησιμοποιείται κυρίως ως ελαφρύ ηρεμιστικό και τονωτικό του νευρικού συστήματος, καθώς και για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών. Το εξαίσιο άρωμα της Λουίζας που οφείλεται στα πολλά αιθέρια έλαια που περιέχει το φυτό, θεωρείται πως έχει χαλαρωτική δράση τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρύ ηρεμιστικό (κατά του stress) καθώς και για την αντιμετώπιση της αυπνίας.

Παραδοσιακά η Λουίζα έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών όπως είναι οι καούρες, η κακή πέψη, οι κολικοί και η διάρροια, καθώς θεωρείται πως έχει αντισπασμωδική δράση. Η Λουίζα έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται σε φυτικά προϊόντα διαίτης (είναι ήπιο διουρητικό). Το τσάι ιπποφαές με Λουίζα έχει υπέροχη γεύση και δίνει στον οργανισμό ευφορία αλλά και την απαιτούμενη χαλάρωση.

Συγκεκριμένα :

Τα πολυακόρεστα λιπαρά του ιπποφαούς ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη που βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Οι εδώδιμες ίνες είναι πολύ σημαντικές για την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες είναι βασικά συστατικά που μας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια για την καθημερινότητα μας.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχονται και οι ιδιότητες τους :

  • Ψευδάργυρος, βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην επούλωση των τραυμάτων.
  • Κάλιο, αφυδάτωση, ρύθμιση της πίεσης του αίματος και σωστή λειτουργία της καρδιάς.
  • Μαγνήσιο, που συμμετέχει σε περισσότερες από 300 αντιδράσεις στον οργανισμό, μεταβολισμός ενέργειας, οι μυϊκές συσπάσεις.
  • Φώσφορος, ένα απαραίτητο στοιχείο για κάθε ζωντανό κύτταρο.
  • Χρώμιο, που αυξάνει το σχηματισμό γλυκογόνου και εξοικονομεί γλυκογόνο κατά την διάρκεια της μυικής άσκησης.

Τα αντιπροσωπευτικά τμήματα των αθλητών της Κίνας και της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου 2008 έκαναν συστηματική χρήση των φυσικών ευεργετικών δυνατοτήτων του ιπποφαούς.

diathreptiki